Leer zingen! Ook online. Doe mee met zangprojecten!
Sociaal Steunpunt Muziekherinneringen

Steun Sociaal Steunpunt Muziekherinneringen

We zijn door naar de volgende ronde! In het kader van een wedstrijd voor sociale ondernemers in Stadsdeel Amsterdam Zuid voor een innovatief idee voor welzijnsbevordering van kwetsbare groepen in Zuid. Als je in Amsterdam woont, kan je dit idee steunen met je online-stem via https://thuisinzuid.amsterdam.nl/ Je kunt stemmen tot 28 oktober 2019.

Muziekherinneringen inzetten voor het verhogen van welzijn voor Marokkaanse ouderen.

‘Sociaal Steunpunt Muziekherinneringen’ wil herinneringen laten herleven bij oudere Marokkaanse migranten door het aanbieden van digitale favoriete muziek. Het steunpunt wil er zijn voor kwetsbare mensen die eenzaamheid en sociaal isolement ervaren of dementie hebben. Uitgangspunt is dat muziek -en met name persoonlijke voorkeursmuziek- de kwaliteit van leven kan vergroten. Deze persoonlijke favoriete muziek moet worden opgezocht om op muziekdragers te zetten of om er afspeellijsten van te maken in iTunes of Spotify.

Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met vrijwilligers uit de buurt en de mantelzorgers van de doelgroep. Zij zullen -naast het uitzoeken van de muziek- de ouderen ondersteunen bij het luisteren naar de muziek. Het idee is om een pool van vrijwilligers op te bouwen die thuis zijn in Marokkaanse muziek.

Voor dit initiatief wordt de methode Music & Memory, waar verpleegtehuizen ook mee werken, gebruikt. Deze methode biedt een meerwaarde voor mensen met dementie: zij krijgen toegang tot hun herinneringen waarmee ze een gevoel van identiteit terugkrijgen.

Op dinsdagavond 29 oktober 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees meer over de finale op https://www.amsterdam.nl/nieuws-stadsdeelzuid/finale-avond-goed-thuis-zuid/

Facebooktwitter