Leer zingen! Ook online. Doe mee met zangprojecten!

Over Moving through Music

Barbara Wessel studeerde Klassieke Solozang aan de Schumann Akademie.

Zij heeft opgetreden als solist, onder meer met begeleiding van luit, piano en orgel, met name bij rituele momenten als uitvaart en huwelijk.

Ze gaf recitals met liederen uit verschillende tijd en herkomst, van componisten als Hildegard von Bingen tot Samuel Barber.

Met neyspeler Mucahit Batman vormde zij het ensemble Licht/Nour om bij te dragen aan interreligieuze dialoog tussen met name moslims en christenen.

Lessen oriëntaalse muziek volgde ze bij Mohsin El Haddad, Anass Habib, Jaber Fayad, Mireille Bittar en in het koor van Mehmet Polat.

Momenteel is zij vooral actief als zangpedagoge en koordirigent. Eerder was zij werkzaam als onderwijskundige en docent in het middelbaar beroepsonderwijs.

Zij schept mogelijkheden voor de verbindende werking van zingen als begeleider van onder meer het Inloop Pauzekoor in Buurtgebouw Henrick de Keijser in Amsterdam. Daarnaast is zij dirigent van de Van der Helst Angels, een gemengd buurt-kamerkoor in De Pijp, Amsterdam.

Geboeid door de helende en transformerende werking van de zangstem was zij jarenlang een van de begeleiders van de klankmeditatie op het Shambhalacentrum Amsterdam. Als bestuurslid van de stichting Music & Memory werkte ze aan het faciliteren van voorkeursmuziek via mp3speler voor mensen met dementie.

Moving through Music is opgericht in 2006, eerst alleen t.b.v. de activiteiten als ‘zangeres bij uitvaart’ (vanaf 1998). Vanaf 1 januari 2016 zijn de activiteiten als ‘zangeres bij uitvaart’ gestaakt.

Facebooktwitter