Leer zingen! Ook online. Doe mee met zangprojecten!

Mindful Zingen

Mindful zingen

Zingen vanuit principes van Mindfulness: met aandacht, in het ‘nu’ zijn en niet oordelen.

Zingen met hart en ziel: wie kent dat niet? Gek genoeg is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Er zit vaak van alles in de weg. Terughoudendheid, schaamte of angst bijvoorbeeld. En dat is jammer, want zingen is zo vreugdevol.

In Mindful Zingen verkennen we onze stem en klank vanuit ons lichaam. We werken aan lichaamsbewustzijn, activering en ontspanning.
Ademoefeningen helpen ons om de drager van leven en klank, onze adem, in ons lichaam te voelen. We kunnen vertrouwen op onze ervaring, want we ademen al een tijdje…..

Met onze adem brengen we de stemplooien in trilling en maken we klank, die ons hele lichaam in trilling kan brengen.
Vanuit onze eigen klank maken we contact met de ruimte om ons heen, met onze omgeving.

Mindful Zingen betekent stil staan bij het begin van zingen, bij het begin van klank. Dat betekent stil staan bij jezelf en luisteren naar je eigen stem. Mindful, d.w.z. mild, zonder oordeel. Vanuit ontspanning en lichtheid ontstaat vanzelf plezier in het klank maken en zingen, wat versterkt wordt als we hierin anderen ontmoeten.

In de workshop Mindful Zingen wisselen we klank en zang af met stilte en mindfulness-oefeningen. We genieten van onze eigen stemmen en zingen eenvoudige liederen en canons.

Bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met Mindfulness en/of zingen en hier verder mee wil oefenen.

Mindfulness
De wortels van mindfulness liggen o.a. in de oude boeddhistische vipassana techniek en recent wetenschappelijk Westers onderzoek naar stress.

Mindfulness betekent bewust aandacht geven aan dit moment. In de oefeningen leer je op een directe en niet-oordelende manier ervaringen in jezelf te observeren. Mindfulness meditatie kan leiden tot meer zelfkennis, minder stress en vermoeidheid, meer innerlijke rust en concentratie, maar ook meer plezier, creativiteit en harmonie. De sleutel is om vanuit het hier en nu te leren kijken naar je ervaring met een milde, niet oordelende blik.

Facebooktwitter